Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. CELOSTÁTNÍ MISIJNÍ KONGRES DĚTÍ – Plzeň, sobota 2. 10. 2010

29. 9. 2010

Tradice této akce začala ve Špindlerově Mlýně v roce 2001. Od té doby se Misijní kongresy dětí se pořádají každé 3 roky. Již od ledna letošního roku běží příprava, do které se zapojují hlavně děti z Misijních klubek rozesetých po celé České republice. Hlavní myšlenkou přípravy je poznávání svatých misionářů a s nimi spojených jedinečných osudů. Setkání v Plzni má biblické motto: „Budete mi svědky až na konec země.“ (srov. Sk 1,8) a může se ho zúčastnit každý, tedy i ten, kdo se do přípravy na kongres a do misijní činnosti dosud nezapojoval.

Zveme všechny zájemce, aby přijeli v sobotu 2. října do Plzně, kde je od 9.00 do 17.15 připraven bohatý program: dobrodružné poznávání světadílů – misijní olympiáda, mše svatá, soutěže, tvůrčí dílny, Misijní jarmark, výstavy z dalekých krajů, Misijní koláč, setkání se zajímavými hosty, pestrá nabídka materiálů, misijní novinky, psaní dopisu Sv. otci, projekty pro chudé děti a další překvapení! V programu si přijdou na své i dospělí, kteří s dětmi přijdou. Začátek je v katedrále sv. Bartoloměje. Na Misijním kongrese dětí zazní také autentická hudba z Estonska a na své si přijdou i milovníci africké hudby. Pozvání totiž přijala estonská hudební skupina Triskele a Hakuna Matata, jejíž kořeny sahají do Keni. Účast (kromě jiných) přislíbil plzeňský biskup František Radkovský a apoštolský nuncius Diego Causero. Podrobnější informace naleznete v přiloženém plakátu.

Více informací: Papežská misijní díla, Špindlerův Mlýn 33, 543 51, tel/fax: 499 433 058, 604 838 882, číslo účtu: 72540444/2700, info@misijnidila.cz, www.misijnidila.cz.